PHP Goto kullanımı adlı makalemizden hepinize merhabalar. Blogu ve bir şeyler yazmayı özlemişim 🙂 PHP Goto nedir nasıl kullanılır hemen hızlıca konumuza girelim.
Software Developer
PHP Goto kullanımı adlı makalemizden hepinize merhabalar. Blogu ve bir şeyler yazmayı özlemişim 🙂 PHP Goto nedir nasıl kullanılır hemen hızlıca konumuza girelim.
PHP Resim boyutlandırma adlı makalemizden hepinize merhabalar. Bu sıralar yazmış olduğum eski scriptler için yeni versiyon geliştirmeleri yapıyorum ve tabii bir şeyler yaptıkça paylaşacak konularda ortaya çıkmış oluyor ve her zaman ki gibi beğendiğim repolarıda sizlerle paylaşmaya devam ediyorum 🙂
PHP Dizin kopyalama fonksiyonu adlı makalemizden hepinize merhabalar, Aslında bu posta makale demek çok doğru olmaz ancak uzun bir aranın ardından tekrar yeni bir yazı…
Bir önceki yazımızda twig tema motorunu kullanarak ilk “Hello World” metnimizi ekrana bastık. Bu yazımızda ise Twig_Environment metodumuzun ikinci parametresi sayesinde twigi yapılandırmaya bakacağız. Bir önceki yazımızdan aşağıda ki kodu hatırlayacaksınız.
Twig tema motoru nedir nasıl kullanılır başlıklı yazımızdan herkese merhaba arkadaşlar. Her zaman ki gibi twig nedir diye açıklamaya başlayarak konuya giriş yapalım.
Twig: PHP için geliştirilmiş bir tema motorudur. Symfony framework yaratıcılarından Fabien Potencier tarafında geliştirilmiştir. Twig’i diğer tema motorlarından ayıran nokta ise daha popüler olmasının yanı sıra çok kolay okunabilir ve çok daha güçlü özelliklere sahip olmasıdır. Smarty gibi hantal değildir ve diğer tema motorlarına göre daha hızlıdır. Esnek bir yapıya sahiptir ve çok daha güvenlidir.
Merhaba arkadaşlar,
PHP’de bir dosya yada boş bir dizin silmek için unlink fonksiyonunu kullanıyoruz. Maalesef içi dolu olan dizinleri unlink fonksiyonu ile silemiyoruz. Bu bir açıdan bizim için avantajlı diğer yandan ise bize harici fonksiyonlar yazmaya zormalaması açısından da dezavantaj olarak kabul edilebilir. PHP’de dizinleri silmek için kullanmış olduğum fonksiyonumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Merhaba arkadaşlar,
Uygulamalarımızı geliştirirken yada herhangi bir sitede karşılaştığımız http hata/durum kodlarını liste ve array (dizi) olarak sizlerle paylaşmak istedim. 200, 301, 302, 404 ve 500 dünya genelinde, Türkiye’de ise 404 şüphesiz birinci sırada en çok rastladığımız http durum/hata kodlarıdır 😀 Uzman bir geliştirici olarak tüm http hata durum kodlarını şüphesiz bilmemiz gerekir. Restfull, SOAP vb. web servislerinde “bu ne demekti yahu” demek istemiyorsanız bir yere not alın.